به گزارش قدس آنلاین، فرشید ایلاتی ضمن اشاره به مصوبه امروز پرداخت ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن، اظهار کرد: سئوال اول این است که آیا سیاستگذار میتواند به همه مستاجران این تسهیلات را پرداخت کند؟ مشخصا جواب این سوال خیر است؛ اما این سوال ما را به یک مسیری هدایت میکند.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن در بهترین حالت به حدود ۵۰۰ هزار خانواده پرداخت میشود، گفت: در شرایطی که ما ۱۲ میلیون خانواده مستاجر داریم، این تسهیلات به چهار درصد مستاجران میرسد.
تسهیلات ودیعه مسکن در بهترین حالت به ۴ درصد مستاجران پرداخت میشود
وی در بیان خلاهای اطلاعاتی بازار مسکن افزود: قطعا در اجرا این چهار درصد به زیر دو درصد میرسد، زیرا ما در مسئله کدهای رهگیری صوری هنوز فعالیتی نکردهایم.
ایلاتی تشریح کرد: در شرایطی که تسهیلات ودیعه مسکن به کمتر از چهار درصد مستاجران میرسد؛ اما سیگنال پرداخت آن عمومی است و این پیشفرض را در موجران تقویت میکند که مستاجر تسهیلات گرفته و رقم افزایش را اضافه میکند، به معنای دیگر یک تورم انتظاری گسترده با یک وام محدود ایجاد کردهایم.
تسهیلات ودیعه مسکن یک طرح شکست خورده است
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه اگر بخواهیم این سیاست عملکرد واقعی داشته باشد باید به ۳۰ درصد مستاجران پرداخت شود، گفت: اگر بخواهیم به ۳۰ درصد مستاجران تسهیلات ودیعه بدهیم به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است.
وی ادامه داد: متاسفانه این تسهیلات از منابع قانون جهش تولید و تامین مسکن استفاده میکند و یعنی نظام بانکی به جای پرداخت تسهیلات موثر و مثبت ساخت مسکن، تسهیلاتی شکستخورده میپردازد و منابع قانون جهش تولید عملا هدر میرود.
ایلاتی در بیان نتیجه این مدل سیاستگذاری در بازار مسکن، گفت: دولت این سیاست را اجرا و اعلام نکند، بهتر از شرایطی است که توسط رئیس بانک مرکزی اعلام شد، زیرا یک ضریب تاثیر محدود و آثار منفی وسیع را به همراه دارد.
منبع: فارس
نظر شما